dilluns, 9 de novembre del 2015

Black Sheep Friday!!!

Ja tenim aquí el "Black Friday"!!!!

Però... què és? D'on ve?

Us volem fer cinc cèntims de l'origen d'aquesta festivitat i de com l'hem adoptat al nostre país.

Aquesta festivitat comercial es va iniciar a Estats Units i poc a poc amb l'ajuda de les noves tecnologies i les promocions s'ha estès per la resta de països del món.

El "Black Friday", és el dia que inaugura la temporada de compres nadalenques amb significatives rebaixes en moltes botigues i grans magatzems. És un dia després del dia "d'Acció de Gràcies."

Quin és el seu origen?

Desde mitjans del segle XIX fins als inicis del segle XX, en una costum iniciada pel llavors president dels Estats Units, Abraham Lincoln, es va fixar el "Dia d'Acció de Gràcies" a l'últim dijous de Novembre.
Però al 1939, va coincidir que l'últim dijous de novembre va ser el dia 30 i els comerciants es van preocupar pel curt període de compres que quedava entre aquest dia i les festes de Nadal.
Per tant, van fer una petició al llavors president, Franklin Roosevelt, per a que declarés l'inici de les festes una setmana abans, i així ho va fer.

Els tres anys següents el "Dia d'Acció de Gràcies", que va rebre el nom de "Franksgiving" (una barreja de "Franklin" amb "Thanksgiving", com es coneix aquest dia festiu en anglès), va ser celebrat en dies diferents en varies parts del país.
Finalment, al 1941 el congrès va solucionar el problema decretant que el "Dia d'Acció de Gràcies" seria sempre el quart dijous de novembre, garantint així una setmana adicional de compres abans de Nadal.

I per què se li diu "Black Friday"?

El terme "Black Friday" apareix a Filadelfia al 1966 per descriure el colapse que patien els  carrers i carreteres el dia després del dia  "d'Acció de Gràcies".  Més tard va sorgir una explicació alternativa que feia referència a la salud de les vendes dels comerços. Segons aquesta explicació, el dia després "d'Acció de Gràcies" els comerços iniciaven el seu particular agost, amb l'inici de la temporada de compres nadalenques.
En aquestes dates, els comptes dels comerços passaven d'estar en números vermells a números negres. Motiu pel qual es va batejar aquest dia amb el nom de "Black Friday".






Com no podia ser d'altre manera, Descans Natural s'ha apuntat al fenòmen del "Black Friday", però nosaltres l'hem anomenat "Black Sheep Friday" en honor a les nostres ovelles xisquetes (que blanques o negres) ens donen la llana que necessitem pels nostres matalassos.





Donem el tret de sortida al nostre "Black Sheep Friday" particular, que tindrà lloc el 27,28 i 29 de Novembre a la nostra botiga de Mollet del Vallès. Estarem a la vostra disposició tot el cap de setmana (hores convingudes)

Us hi esperen els nostres descomptes i les nostres promocions.

No us ho podeu perdre!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada