divendres, 31 de juliol de 2015

Productes de qualitat, proximitat i pagats a preu just.


Encara som una minoria, però cada vegada som més, els que alhora de comprar, ens fixem en la procedència del producte.
Nosaltres com a empresa fem el mateix. Productes de qualitat, proximitat i pagats a preu just.

Cal resignar-se a comprar a cegues? És aquesta l'única opció possible? No t'agradaria saber com està fet, conreat o criat allò que aneu a comprar abans de pagar-ho? Saber d'on procedeix?

La procedència del producte 

L'origen o procedència d'un producte ens permet identificar d'on ve, garantint així la seva qualitat i les propietats, ja que es posa molta cura en què aquestes romanguin sempre igual.
Els productors, es comprometen a mantenir la qualitat el més alta possible i a mantenir també certs usos tradicionals en la producció, com per exemple en el nostre sector.  Els matalassos de llana que produeix Descans Natural es fan artesanalment a Catalunya segons els sistema tradicional, seguint les pautes de l'ofici de matalasser, que els donen la garantia de qualitat i durabilitat.

Nosaltres tenim molt clara la procedència dels productes que utilitzem en la producció dels nostres matalassos.  Escollim personalment matèries primeres locals i d’alta qualitat: Llana Xisqueta dels Pirineus, roba de cotó 100% teixida a Igualada i fil de Castellterçol.La proximitat 


Quan es parla de producte de proximitat es fa referència a la distància entre el punt d'origen i el del consum del producte.
Proximitat, també té a veure amb l'accessibilitat i la informació del producte, el seu origen, com s'ha elaborat, els canals que ha seguit, etc...  Ens permet consumir amb garantia de seguretat i qualitat majors.

Triar un consum de proximitat, suposa consumir productes i serveis fets en el nostre entorn territorial més proper. D'aquesta manera reforcem l'economia local i reduïm la despesa energética que produeix el transport de productes.
Contribuïm al manteniment de petites explotacions familiars, agraries i ramaderes a la vegada que evitem l'abandonament de les zones forestals.
Afavorim la conservació d'especies agroalimentaries autòctones en perill de desaparició.
Per tant, contibuïm al creixement i desenvolupament del nostre país.
Descans Natural (Matalasseria Fornells) fa matalassos de llana des de 1910 a Sant Fost de Campsentelles sense interrupció, donant servei al Vallès, Barcelona i rodalies, principalment.

La qualitat

Per què un producte de proximitat ha de ser de major qualitat?
Doncs d'entrada, perquè tenim moltíssima més informació i accessibilitat sobre ell.
La persona que el produeix s'implica al 100% alhora de fer-l'ho i llença al mercat un producte amb les màximes garanties i qualitat possibles.
La llana que nosaltres utilitzem per fer els nostres matalassos prové d'ovelles que pasten a la natura lliurement, que es tracten, s'alimenten i es xollen de la millor manera possible, respectant sempre als animals i al medi ambient i per suposat pagant un preu just als pastors.

Nosaltres sempre estem accesibles al client i podem donar resposta a qualsevol dubte que se li plantegi sobre el nostre producte.
I podem fer-ho perque ens encarreguem de tot.  Des d'anar a buscar la llana al Pirineu, a treballar-la per fer artesanalment el matalàs, comprar la roba i cosir-la.
Els nostres matalassos tenen un preu just, perquè les matèries primeres que hem fet servir han estat comprades a un preu just.
Sabem el que venem i estem orgullosos de servir un producte d'alta qualitat, a un preu més que raonable.


Aqui us deixem un video que convida a reflexionar. 


 


Cap comentari:

Publica un comentari