dimecres, 20 de maig del 2015

Preguntes freqüents

Nosaltres ens prenem el teu descans seriosament.
Utilitzem només materials de primera qualitat adients al producte que volem oferir per poder donar garantia amb els ulls tancats.


Per què escollim llana de la raça Xisqueta?


Escollim la llana de l’ovella de la raça Xisqueta perquè és la llana catalana de més qualitat del mercat. I l'hem escollit específicament per la seva resistència, elasticitat i llargada de la fibra. La llana de l'ovella xisqueta és la llana més adequada per fer un matalàs amb bona recuperació i transpiració, gràcies sobretot a la llargada de la fibra de la llana.

La raça més comú a Catalunya és l’ovella Ripollesa, que és una animal més fort i és la raça que normalment es dedica al consum alimentari. La mida de la seva llana, però, és molt més curta i dóna molt menys resultat a l’hora de fer una matalàs (té menys poder de recuperació i per tant més probabilitats que es formin clots o s’enfonsi de les parts que reben més pressió, i no afavoreix tant la transpiració de la humitat).


La importància de la qualitat i la procedència del teixit


Els teixits amb els que cosim els matalassos de llana estan fets íntegrament a Catalunya.
No utilitzem sota cap concepte teixits d’importació, normalment molt més econòmics, però teixits en condicions de treball i higiene molt dubtosos.
Escollim només teixits de cotó 100% d’alta qualitat. Ha de ser així, doncs els nostres matalassos están cosits a mà i necessitem una roba forta, resistent i molt tupida per tal que no s’esquinci ni quan la cosim ni durant en el seu ús continuat.


Per què no combinem el matalàs de llana amb làtex? 



Ens agradaria combinar la llana amb látex, però per fer-ho hauriem d'utilitzar làtex sintètic ja que el làtex natural es degrada ràpidament i degradaria també la llana que està en contacte amb el làtex.

Per combinar un matalàs de llana amb làtex, hauriem d’utilitzar làtex sintètic, amb múltiples procesos químics i materials afegits no renovables i poc saludables, cosa que no encaixa amb la nostra filosofía de garantir un descans completament en contacte amb la natura. I ens podem anomentar tranquil.lament DescansNatural.

Us oferim una alternativa : donem l’opció de combinar la llana amb una escumació ecològica de soia, que té l’adaptació, la recuperació i el confort molt semblants als del làtex, amb la diferència que és totalment vegetal i natural, molt més duradora, totalment renovable, que no malmet la llana i es pot refer igualment el matalàs de llana passats 10 anys.

Aquesta combinació la trobareu exclusivament en el nostre matalàs PurLlana Plus.

És per això que si volem aconseguir una bona combinació i resultat òptim, utilitzarem l’escuma que prové íntegrament de la soia ecològica (i no transgènica). En comptes d’escumar els productes provinents del petroli (d’on surten totes escumes convencionals) s’escuma un vegetal.

Només utilitzant materials totalment naturals i renovables ens podem anomenar honestament DescansNatural.
 


La importància del borlet


El borlet no és un element decoratiu.  El borlet del matalàs és aquell cosit amb un gruix de llana al voltant de tot el matalàs, cosit totalment a mà i per les dues cares.

La funció del borlet del matalàs de llana serveix per fixar la llana (juntament amb les vetes que travessen el matalàs de dalt a baix) per tal que quedi en el seu lloc.
Com que ens estirem i ens aixequem pel costat del matalàs, on també ens asseiem per acabar-nos de vestir o de calçar, si el borlet no hi fós, el matalàs quedaria deformat en aquesta zona.
Per tant, tots els nostres matalassos sortiran sempre amb el borlet fet en tot el seu perímetre i per les dues cares, tal i com hem fet sempre.


Què és l’assentament del matalàs de llana?


El matalàs de llana, com tots els matalassos fets de fibres naturals, té el que s’anomena “assentament”. És a dir, el primer dia que l’estrenem té un aspecte i una sensació de massa nou, i fins que no passen uns dies no notem la sensació normal (com uns pantalons texans o unes sabates de pell que acabem d’estrenar, per exemple).



La importància de les vetes: 


Les vetes de cotó travessen el matalàs de dalt a baix en molts punts, repartits estratègicament. La seva funció és fixar la llana a la part central del matalàs i evitar que la llana es desplaci i a la llarga fagi bonys o clots a la superficie del matalàs.

Les vetes han de fer força i ser resistents i suaus a la vegada, per quan la llana s’assenta i el matalàs agafa la seva forma normal siguin imperceptibles.
És molt important que estiguin passades al seu punt just per tal que no les notem i que no siguin excessivament decoratives (com pot passar si es fa amb altres acabats, com els botons, per exemple) perquè molestaran a l’hora de descansar. No són un element decoratiu sinó funcional.


El matalàs de llana vs el matalàs de cotó


Si busquem matalassos artesanals, bàsicament podem escollir entre la llana (de diferents animals) i bé el cotó.

L’avantatge té el matalàs de llana respecte el de cotó és bàsicament el de la recuperació de la fibra. Microscòpicament,  la fibra de la llana té una gran recuperació i fa que quan no exercim pressió en un punt, l’aire passi a través de les fibres i puguem notar la sensació de flonjo, alhora que tot el matalàs transpira i notem la sensació de fresc, fins i tot a l’estiu. En canvi,  la fibra de cotó té una baixa recuperació i  al cap d’un temps s’aixafa i s’endureix, fent que el matalàs no pugui transpirar la humitat que el cos genera durant el son i fent que s’escurci notablement la vida útil del matalàs.
És per això que la llana és fresca i transpira perfectament a l’estiu i el cotó sempre resulta molt més humit. Per això es recomana el matalàs de llana a persones que transpiren molt.
Una altra de les grans avantatges del matalàs de llana és que es pot refer amb la mateixa llana (normalment al cap de 10 anys, com tots) gràcies a la gran propietat de recuperació de la seva fibra; en canvi, el matalàs de cotó no es pot refer, s’ha de llençar: després de la seva vida útil, normalment de menys de 10 anys, ha perdut la poca propietat de recuperació que tenia i veient-se molt perjudicat per la humitat.


Proveu el vostre matalàs de llana abans d’adquirir-lo


Sempre us recomanem provar el matalàs amb tota tranquil.litat abans de comprar-lo. Preneu-vos el vostre descans seriosament.

Per això els nostres matalassos están exposats  a les botiques. Així, mentre esteu estirats i gaudint del seu confort, podreu fer-nos totes les preguntes que se us acudeixin.
Els nostres matalassos tenen una estètica senzilla i natural com els materials del que estan fets i us garantim que són matalassos de llana de primera qualitat.
Tenim més de 100 anys d’història i l’experiència en l’artesania és palpable, com en tots els camps. L’any 1.910 el meu avi va agafar el traspàs de la matalasseria i fins a dia d’avui no hem deixat de treballar, de fer i refer matalassos de llana. Sabem del que parlem, indubtablement.
I quan necessiteu la refeta o tingueu alguna consulta (d’aquí 10, 20 o 30 anys) encara hi serem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada